איך נערכים לסגר עם הצמחים?
הדבר היחיד ששימח אותי ששמעתי שיש סגר, זה זמן איכות עם הצמחים שלי.
יש הרבה זמן לייחר, לדשן, לרסס, לטפל, להחליף אדמה, לשתול מחדש, לשנות לוקיישנים. מה לא?
אז חשבתי לעשות פק"ל ציוד לקראת הסגר, מה אני ממליצה לכם לעשות, לקראת סוף הקיץ וסוף עונת הפריחה.
לשמחתנו, עונת המזיקים גם קרובה לסיום, בחורף הרבה יותר רגוע ושקט בכל היבטי הטיפולים; פחות דישון, פחות השקיה (משמעותית פחות), פחות מזיקים(!).
מי שרוצה לקנות, אפשר להצטייד בחומרים הבאים - כמובן, לא כולם חובה. אפרט על כל אחד מה הצורך ותחליטו, כמובן שכל החומרים טבעיים, ולחלקם יש תחליף "שיש בכל בית":
תמר טק. תמרטק הינו תרכיז טבעי, המשמש לטיפול (כמעט בלעדי) באקריות. העמקתי בנושא בפוסט בנושא - אקרית הקורים.
שמן נים \ נימגארד. שמן נים הינו תרכיז טבעי, המשמש לטיפול (בעיקר מונע) בכנימות ומזיקים שונים. לשמן נים סגולות גם לאדם, לא רק לצמחים :) תחליף "שיש בבית" - סבון מעורבב עם מים \ שום כתוש עם מים.
כלי ריסוס (אם אין לכם בבית עד כה). שפריצר, פשוט - לריסוס על חלקי הצמח.
דשן הומוס או דשן אורגני אחר. תחליף "שיש בבית" - לא בכל בית, אבל תולעים או קומפוסט.
קוביית קוקוס + פרלייט - לרענון האדמה. אדמה מאווררת מתאימה לרוב צמחי הבית, שאינם דורשים השקייה יומיומית ויישמחו לקרקע מאווררת ונושמת.
חומץ תפוחים. משמש כתרכיז למהילה עם מים בתרסיס לטובת הברקת וניקוי העלים.
קינמון. משמש להרחקת נמלים ומזיקים שונים, כמו זבובי תסיסה, כשמפזרים על האדמה.
בקבוקים קטנה להשרשה. ייחורים ייחורים ייחורים! תחליף "שיש בבית" - בקבוקי סודה, בקבוקי יין, כלי זכוכית של עגבניות.
מקרמה. להכין חוטים לתלייה של עציצים - זה ללא ספק למתקדמים. מצרפת לינק לסרטון שמסביר ממש פשוט איך מכינים - כאן. תחליף "שיש בבית" - לא חייב חוט מקרמה, בתאכלס רוב החוטים שהם קצת עבים יכולים להתאים.
אציין, לא רק כשיש מזיקים, מטפלים במזיקים, חייב לעשות טיפול מונע באופן שוטף.
הטיפול המונע, כפי שמצויין על אריזה של נימגארד ותמרטק שונה מהטיפול התגובתי (לאחר שנמצא כבר אקריות או כנימות על הצמח), לכן יש להקפיד.
לו"ז בידוד מוצע:
#יום_ראשון - קחו לכם אחה"צ, תמלאו את התרכיזים למניעה (שמן נים ו\או תמר טק - הם שונים במהותם לכן ממליצה את שניהם או רק תמר טק) ורססו על כל צמחי הבית, כמה שפריצים על כל צמח.
#יום_שני - דשן לכולם. אם לא דישנתם בשבועיים האחרונים, תפנקו את הצמחים שלכם, תאכילו אותם! הדשן מכיל חומרי הזנה מאוד הכרחייים לצמח, בטח בעונת הצמיחה. תמהלו את הדשן לפי המינונים שמופיעים על האריזה שרכשתם, זהירות מדישון יתר.
#יום_שלישי - תתחילו לייחר, מומלץ חלקים בוגרים של צמחים, ולא חדשים, לטובת אחוזי הצלחה גבוהים. מקמו את הייחור ליד החלון או במיקום מואר בבית והחליפו מים אחת לכמה ימים. לעוד מידע על ייחורים לחצו כאן.

#יום_רביעי - פינוק לעלים - תמהלו מעט חומץ תפוחים על מים (רצוי מי מזגנים או מזוקקים) ורססו במקצת על העלים החלקים. זה עוזר להבריק אותם (אגב, גם התמר טק גורם לעלים להיות מאוד מבריקים, לא להבהל).
#יום_חמישי - אפשר לנוח, להסתכל על הצמחים, לראות האם כולם שמחים בכלים שלהם? האם יש צמחים שצריכים להתרחב?
אפשר לראות אם צמח צריך כלי גדול יותר על ידי הסתכלות בחור הניקוז, אם השורשים יוצאים משם - להחליף כלי בהקדם. צפוף.
#יום_שישי -פזרו קינמון בעציצים, זה מרחיק פושעים קטנים (AKA נמלים).
#יום_שביעי - תרעננו את האדמה לצמחים הוותיקים (שנה ומעלה), אם צריך, תחליפו לכלי גדול יותר, אבל לא גדול מדי. רצוי לגדול במידה-או שתי מידות בקוטר של הכלי.
זהו, אפשר לחזור על חלק מהפעולות אחת לכמה ימים, אפשר לחלק לפי זמנים שונים. תשתפו אותי אם יש לכם עוד המלצות לדברים שפספסתי!
שלא יהיה משעמם לבד בבית, חג שמח ושנה טובה לכל קוראי הבלוג שלי.