top of page
Tropical Leaves

הצמחולוגית

פילודנדרון מטפס סקנדס

טיפול בצמחי בית - פילודנדרון מטפס\סקנדס, צמח ממשפחת הארואידים שמככבת בפוסטים האחרונים, אחד הצמחים היפים והנוחים לגידול.

קרוי גם philodendron scandens/heartleaf (בגלל שצורת העליו נראית כמו לב ❤).

עונה על הקטגורית של צמח נשפך או מטפס (תלוי איך תרצו לסדר את החלל), ודומה מאוד בתנאיו לתנאים שנצטרך להעניק לפוטוס (ראו פוסט על טיפול בפוטוס כאן) ולמען האמת, גם עליו דומים מאוד ולכן הרבה נוטים להתבלבל. אך הבלבול הזה לא נורא, כמו שאמרתי - הם ישמחו לקבל את אותם התנאים :)


היום מוכרים מאות זנים שונים של פילודנדרונים, כולם מטפסים או נשפכים :) וריאנט מוכר ופופלארי שלו בארץ הוא סקנדס ברזיל, עם עלים מגוונים בגווני ירוק בהיר וכהה הנראים כציור.


אז איך נטפל בפילודנדרון מטפס?

  1. תנאי אור - יש למקם את הפילודנדרון במיקום מואר בבית, או בחוץ בצל מוחלט. כמו פוטוס, גם הוא ישרוד בחלק יחסית פחות מואר בבית אך לטובת צמיחה מרבית יש למקום במיקום עם אור או ליד חלון.

  2. השקייה - יש להשקות כשהאדמה יבשה. 🔔תזכורת🔔 איך יודעים שהאדמה יבשה? דוחפים אצבע לאדמה ואם כל האצבע חוזרת יבשה, אפשר להשקות :)

  3. רעילות - כמו רוב הפילודנדרונים (אם לא כולם) , פילודנדרון סקנדס רעיל לבעלי חיים, לכן יש להרחיק מחתולים (או אחרים) שאוהבים לנשנש עלים.

  4. ריבוי - אז כן, גם הפילודנדרון המטפס קל מאוד לייחור, לטובת יצירת צמח חדש, מה שנדרש הוא מספריים וחלק עם שורש אוויר, שמים בכוס עם מים וממתינים. עוד שיטה מעניינת לייחר פילודנדרון

  5. תנאים נוספים - כמו רוב הארואידים, גם הוא אוהב לחות, לכן ישמח לריסוס מים או מכשיר לחות בקרבתו. גודל העלים של הפילדנדרון המטפס יכולים להגיע לכ-12-13 ס"מ, ככל שיהיה לו על מה לטפס (קיר, עץ, מקל מוס) ככה העלים שלו יצאו יותר גדולים.

לסיכום, אחד הצמחים היפים והקלים לגידול, ממליצה בחום לכל גנן מתחיל שלא רוצה אכזבות🎉



822 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

חנויות מומלצות לקניית צמחים
 

bottom of page